A társaságunkról

office-recyclingAz EuLC, s.r.o. (Kft.) társaság kiemelt szakmai tanácsadást nyújt a hulladékgazdálkodás területén.Tevékenysége keretén belül meghatalmazott képviselői minőségben nyújt szolgáltatásokat a T.t. 79/2015 sz. a hulladékokról és bizonyos törvények módosításáról és kiegészítéséről szóló törvénye 27. § (18) bekezdése értelmében.

Mit jelent a meghatalmazott képviselő intézménye?

2016.1.1-től lép érvénybe az új T.t. 79/2015 sz. a hulladékokról és bizonyos törvények módosításáról és kiegészítéséről szóló törvénye. A hulladéktörvény az ún. bővített gyártói felelősségen alapszik. A csomagolóanyagok, nem csomagolóanyagok, villamos berendezések, elemek és akkumulátorok, gépjárművek vagy gumiabroncsok gyártói lesznek felelősek a települési hulladék szelektív gyűjtéséért a városokban és falvakban.

A legtöbb gyártó kötelességét ún. Gyártói felelősségi szervezetekkel (GyFSz) történő szerződéses viszony létesítésével teljesítheti. A fent említett nem vonatkozik azon gyártókra, akiknek székhelye, illetve telephelye nem a Szlovák Köztársaság területén található. Az ilyen gyártók a jelen kötelességek teljesítésére meghatalmazhatnak egy ún. meghatalmazott képviselőt.
A meghatalmazott képviselő egy jogi vagy természetes személy – vállalkozó, akinek székhelye vagy telephelye a Szlovák Köztársaságban van.
A meghatalmazás alapján a meghatalmazott képviselő felel az olyan gyártó valamennyi kötelességének teljesítéséért, amelynek a székhelye nem a Szlovák Köztársaságban található, a hulladéktörvény értelmében, és eközben pedig saját nevében jár el.